Twee Belgische hulpverleners ontvoerd in Syrië

Mediawerkgroep Syrië

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 8 januari 2014 – Twee Belgische hulpverleners van Artsen zonder Grenzen zijn sinds vorige week donderdag in Syrië spoorloos.

Vijf medewerkers van de internationale, onafhankelijke medische hulporganisatie Artsen zonder Grenzen werden in de Syrische havenstad Lattakia uit hun woning ontvoerd door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

De ontvoerde Belgen zijn een Vlaamse verpleger – een dertiger – en een verpleegster die in het Brusselse Sint-Elisabethziekenhuis werkt. De vrouw kwam jaren geleden uit Peru naar Europa en studeerde in ons land. Ze behaalde een verpleegstersdiploma aan een Brusselse hogeschool. Nadien volgde ze lessen aan de Brusselse universiteit ULB. Deze vrouw was sinds 2012 actief bij ­Artsen zonder Grenzen.

De organisatie wil niets kwijt over de precieze identiteit van de ontvoerden. Volgens een woordvoerder hebben de andere vermisten de Zweedse, Deense en Zwitserse nationaliteit. “We staan in contact met de ontvoerders”, klinkt het bij ­Artsen zonder Grenzen.

View original post 2 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s